Trapani

door guy
519 views

Ook ons bezoek aan Trapani bestond uit twee delen : eerst bezochten het oude gedeelte van het stadje zelf, daarna reden we iets verder zuidwaarts om de zoutmijnen te bezichtigen.

Hierboven een detailfoto vanop de vismarkt (Mercato del Pesce).

Cattedrale di San Lorenzo & Palazzo Senatorio

Gelegen in de hoofdstraat, de Corso Vittorio Emanuele, staat de San Lorenzo kathedraal, met een barokke voorgevel en daterend uit 1635.

Op het eind van de straat staat het Palazzo Senatorio, gekarakteriseerd door de twin-klokken op de gevel. Een of andere ambassade is hier gevestigd.

Fontana del Saturno, gelegen aan een charmant pleintje, de Piazetto Saturno. Links van de fontein de San Agostino kerk.

Zoutmijnen (Saline)

Mooier en indrukwekkender dan Trapani zelf, was ons bezoek aan een zoutmijn met annex museum (Museo del Sale). Museum op zich is niet erg groot, maar we werden persoonlijk rondgeleid door een gids (kleinzoon van het familiebedrijf) met praktische kennis van zaken.

Een echte aanrader !

Voor het museum ligt een ‘saline’. Tijdens de rondleiding in het museum kom je te weten hoe de verschillende zoutbassins met elkaar interageren en wat de opeenvolgende fases zijn in het zoutwinningproces. Als je je weg verder zet, dan kom je bij de Stagnone Lagoon. Daar liggen de meeste zoutpannen. Binnenin bevindt zich een complex netwerk van radartjes en wieletjes.

Poco (een beetje) geautomatiseerd, maar nog steeds noeste intensieve manuele arbeid met schop en kruiwagen.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly