Praag

door guy
1,5K views

Weekendje Praag… Vanuit Charleroi vertrokken met Wizzair. Hotel Ibis Old Town geboekt via Neckermann. Vlekkeloze vlucht en het Ibis hotel was zoals we van Ibis hotels gewend zijn, eenvoudig maar goed, comfortabele kamers, mooie badkamer en een lekker ontbijt…prima voor een 3-tal nachten.

Bruggetoren

RENOIR

Na aankomst, vrijdagavond omstreeks 19h00, nog eens tot aan de Karelsbrug gewandeld om daarna ergens een dagschotel te gaan eten.

In Praag zijn goede dagschotels verkrijgbaar tussen 8 en 10 euro, hiervoor krijg je een voorgerecht – meestal soep – een hoofdgerecht en een nagerecht. Varkensvlees en dumplings (noedels van meel, brood, aardappels of griesmeel) zijn standaard.

Gemeentehuis – Obecni Dum

Prachtig voorbeeld van jugendstillarchitectuur. Het gebouw is zowel binnen als buiten prachtig versierd. Hedentendage kunt u hier concerten bijwonen, een ontbijt nemen of het restaurant bezoeken.  Wij nuttigden hier een hot chocolate en/of een koffie.  De grandeur van dit gebouw straalt zelfs in het café uit.

Karelsbrug

Zaterdagmorgen, weersvoorspelling lichte sneeuwval. Naar het schijnt is Praag op zijn mooist in de sneeuw. Het mag gezegd worden, vandaag was Praag extreem mooi…

Aanvankelijk was de brug slechts versierd met een eenvoudig kruis. Momenteel staan er dertig beelden, geplaatst over een periode van 250 jaar.

Hierboven een detailfoto van een ‘rokend’ beeld.

Blik vanop de brug richting Mala Strana.

Tussen de brugtoren zien we reeds de St. Nicolaaskerk, alhoewel de sneeuwval ons – en onze camera – parten begint te spelen.

Sint-Nicolaaskerk

Deze barokke kerk is recentelijk gerestaureerd en heeft een heel mooi interieur. Om binnen te geraken dient u 70 Kronen neer te tellen, bijna 3 euro dus.

Links het hoogaltaar, rechts een foto van de fresco in de hoofdbeuk, ook de koepel bevat een mooie fresco.

Links de preekstoel, daterend uit 1765 en rechts zienwe het barokke orgel, met daarboven nog een fresco van St-Cecilia, beschermheilige van de muziek.

We wandelen nu verder bergop richting Praagse burcht.

Praagse Burcht

Geschiedenis van Praag begon in de 9e eeuw. Door de strategische hoge ligging werd de burcht al snel het machtscentrum.

Sinds 1918 is de Praagse Burcht de zetel van de Tsjechische president.

Sint Vituskathedraal

Het herkenningspunt van Praag. Het roosvenster boven de ingang toont het scheppingsverhaal.

Hou er rekening dat er hier lange rijen kunnen staan aan te schuiven om binnen te gaan.

Er zijn prachtige glas-in-loodramen te bekijken.  Rechts een detailfoto van het massief zilver praalgraf van St. Johannes Nepomuk.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly