Home » Reizen » Italie » Sicilie » Palermo

Palermo

  • by

Palermo, hoofdstad van Sicilie. Gelijkt ietwat op Napels, chaotisch en charmerend, verwaarlozing en pracht… Om zeker te zijn dat er geen blutsen zouden zijn in onze huurwagen, opteerden we voor een treinrit naar Palermo.  Ter plaatse bleek het bijzonder kalm, iedereen nam blijkbaar een dubbele siesta…

Chiesa del Gesu

Door de Ballaro mercato, die men net aan het opruimen was, heel levendig, rumoerig maar toch ietwat een onveilig gevoel.

De chiesa is de belangrijkste jezuietenkerk van Sicilie. Ze was spijtig genoeg niet open voor bezoek.

Palazzo dei Normandi

De bedoeling was om dit koninklijk paleis en de bijhorende topattractie Cappella Palatina te bezoeken. Door de lange rij wachtenden en de nog resterende wachttijd vooraleer het openging, beslisten we om eventueel later terug te keren. Het is er (jammer genoeg) niet meer van gekomen…

Porta Nuova

Onderdoor loopt de Corso V. Emanuelle, een van de belangrijkste, lees: drukste straten van Palermo. De Corso leidt ons verder naar een volgend pronkstuk van Palermo.

Reeds gezegd, maar rechts het bewijs : uitzonderlijk rustig in de hoofdstraat van Palermo, een foto op het midden van de weg zonder een claxon te horen…

Cattedrale

Een mengeling van verschillende bouwstijlen. Begonnen door de Normandiers in 1185. Meerdere malen verbouwd en bijgebouwd. Zo werd er een koepel bijgebouwd, werd het portaal volledig veranderd.

Inkijkje in de kleurrijke, typerende straten van Palermo.

Quattro Canti di citta

Letterlijk de vier hoeken van de stad. Het hectische kruispunt van de twee belangrijkste straten van Palermo. Het verdeelt Palermo in vier wijken.  Om alles wat meer aanzien te geven, werd dit kruispunt op de vier hoeken versierd met fonteinen en stenen ornamenten.

Fontana Pretoria

Gelegen op het gelijknamige plein, maar werd ooit het plein der schande (piazza della Vergogna) genoemd, dit door de vele naaktfiguren die rondom de fontein staan. Er staan inderdaad bijna 30 halfnaakte beelden rondom deze schitterende fontein. De beelden zijn recentelijk gerestaureerd. Nonnen zouden de neuzen afgehakt hebben …

San Giovanni degli Eremiti

6e eeuwse kerk, was dienstig als moskee. Heel herkenbaar door zijn rode koepels.

Chiesa di San Domenico

Belangrijkste kerk na de kathedraal. Gebouwd in de 14e eeuw maar volledig herbouwd in de 17e eeuw en voorzien van een barokke gevel.

Antico Focacceria

Heel bekend en authentiek restaurant in hartje Palermo. Hier worden typische gerechten klaargemaakt in reusachtige kookpotten, zichtbaar voor de klanten.

Ook zichtbaar is de kookpot van de dagelijkse klant op de foto…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *