Mooiste Steden

door guy
01

Ferrara.

Heel mooie stad om te bezoeken en rond te wandelen, of zelfs te fietsen. En er rijden hier opvallend veel fietsers rond. Wel spijtig (voor ons) dat er op en rond de Piazza Cattedrale grote werkzaamheden bezig waren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
02

Firenze.

Firenze, ongestructeerd, openluchtmuseum, overdonderend, te druk, maar verslavend. We bezochten Firenze maar liefst vier keer tijdens deze reis,. We kwamen drie maal om te bekijken en te bewonderen, en één maal zomaar, zonder fototoestel, zonder kaart, enkel om op het gemak te slenteren, te winkelen en te genieten.

03

Londen.

Westminster Abbey. Een voormalige benedictijnenabdij, gesticht in de 11e eeuw. Heel wellicht het bezoeken waard. We startten onze eerste wandeling hier, en werden direct geconfronteerd met het ‘prijzige’ Londen, de ingangsprijs bedraagt 12 pond. We beslisten af te wachten en eventueel later de kerk te komen bezoeken.

04

Noto.

Meest barokke stad van Sicilie. Werd na een zware aardbeving in 1693 praktisch volledig heropgebouwd door beroemde architecten die hun barok-kunsten hier ten volle konden uitleven.

05

Parijs.

Aankomst op vrijdagmiddag, klaar voor een slopende wandel-driedaagse door Parijs. Parijs is immens groot, en heeft enorm veel bezienswaardigheden.  Hou er tevens rekening mee dat alles te voet afleggen geen haalbare kaart is. Wij namen in die drie dagen 11 maal de metro, gecombineerd met vele kilometers wandelen…

06

Parma.

Zit in de top drie van onze reis dit jaar. Het complesso episcopale omvat de kathedraal, de doopkapel, de San Giovanni kerk en nog een aantal palazzo’s.

07

Praag.

Weekendje Praag… Vanuit Charleroi vertrokken met Wizzair. Hotel Ibis Old Town geboekt via Neckermann. Vlekkeloze vlucht en het Ibis hotel was zoals we van Ibis hotels gewend zijn, eenvoudig maar goed, comfortabele kamers, mooie badkamer en een lekker ontbijt…prima voor een 3-tal nachten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
08

Rome.

Met Ryanair een vlucht geboekt van Charleroi naar Rome (Ciampino) à rato van 0.01 heen en 0.01 terug.
Aankomst in het hotel de vrijdagavond omstreeks 21h00. Nog een korte wandeling naar het Colosseum zal volstaan als eerste kennismaking. 

09

Sevilla.

Citytrip naar Sevilla dit keer.  Maart 2011 en reeds zonnig en warm.  Ten bewijze hiervan heb ik voor alle zekerheid een foto ervan genomen, dit om de ongelovige Thomassen te overtuigen…

10

Verona.

Verona ligt aan de Adige in een heuvelachtige streek en is na Venetie een van de mooiste steden van de provincie. Staat trouwens op de Unesco werelderfgoedlijst.

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly