Siracusa

door guy
525 views

Ons bezoek aan Syracuse bestond uit twee delen. Eerst bezochten we het Parco Archeologico della Neapolis, bestaande uit o.a. steengroeven, theaters en graven. Daarna bezochten we het ‘schiereilandje’ Ortigia, oudste gedeelte van Syracuse.

Parco Archeoligico della Neapolis

Het museo archeologico bevat een overweldigende verzameling prehistorische en Griekse voorwerpen.

Links het ‘Orecchio die Dioniso’, het oor van Dionysius, een uitgegraven steengroeve. Bemerk de verhouding van de grootte van de grot t.o.v. mijn eega met haar zonnehoed.

Tempio di Apollo

De oudste stadstempel op Sicilie. Het Dorische heiligdom was gewijd aan Apollo, zijn naam staat op de treden van het voetstuk.

Piazza Archimede

Op dit door statige panden omzoomde barokplein staat een mooie 19e eeuwse fontein. De Artemisfontein, met een beeld van de godin die de nimf Aretusa in een bron verandert.

Duomo

Gelegen op het gelijknamige plein is dit het meest opvallend bouwwerk.  In de zijgevel zijn klassieke zuilen verwerkt. De scheve positie van die zuilen is te wijten aan verschillende aardbevingen.

Het mooie langgerekte domplein in het centrum van Ortigia is autovrij. Bijna helemaal linksachter het aartsbisschoppelijk paleis, met daarnaast het Palazzo Beneventano del Bosco. Ertegenover, achter de kerk, maar niet zichtbaar op de foto, staat het municipio, het stadhuis.

Bron van Arethuna

Deze antieke zoetwaterbron ontspringt in een grot aan zee.  De bron is omgeven door een weelderige groei van natuurlijk groeiende papyrusplanten.

Poppenwerkplaats

Traditionele Siciliaanse poppen met de hand gemaakt voor het poppentheater (Opra dei Pupi).

Beleefd gevraagd of we een foto mochten maken…

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly