Noto

door guy
1,2K views

Meest barokke stad van Sicilie. Werd na een zware aardbeving in 1693 praktisch volledig heropgebouwd door beroemde architecten die hun barok-kunsten hier ten volle konden uitleven.

De Corso V. Emanuele is de hoofdstraat en loopt parallel met de erachter gelegen Via Cavour. Veel van de paleizen, kerken, kloosters en musea bevinden zich in deze straten, dus verdwalen zal je echt niet doen.

Op de foto : de kathedraal van Noto.

San Domenico kerk

Gelegen aan de Piazza XVI Maggio. Voor de kerk staat een fontein met een beeld van Herakles.

Ter uwer informatie : rechts van deze kerk bevindt zich het toerismebureau, wij deden er nogal lang over vooraleer we de grote i in Noto vonden. Hoogtijd dus voor een capuccino in de schaduw.

Wellicht de meest imponerende straat in Noto : de Via Nicolaci. Langzaam heuvelopwaarts. Aan het eind van de straat zien we nog de Monteverginekerk.

Onder de balkons bevinden zich telkens weer pareltjes van versieringen. Er zijn koppen van monsters, brullende leeuwen, gevleugelde paarden en engelen met bolle wangen.

Palazzo Nicolaci

We bezochten dit museum met zijn imposante versierde balkons. Het beslaat praktisch de gehele westkant van de Via Nicolaci.

Vanop een balkon hebben we een mooi zicht op de Piazza Grande.

Rechts ziet u de danszaal.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly