Triana
De wijk Triana, genoemd naar de Romeinse keizer Trajanus, ligt aan de andere kant van de rivier en is van oudsher beroemd om zijn keramiek. Deze vroegere zeemanswijk was van de 16de tot halfweg de 17de eeuw een belangrijke locatie voor tal van ambachtslui.
Door de handel met de koloniën ontstonden tal van werkplaatsen waar aardewerk en tegels werden vervaardigd. Ook vandaag kan je er nog prachtige azulejo-tegels kopen. Dit zijn keramieke tegels waarop meestal blauwgeverfde afbeeldingen of letters op staan geschilderd.
Palacio de San Telmo
Gebouwd in 1682 als school voor de scheepvaart. Tegenwoordig is bestemd als presidentieel hoofdkwartier van de regionale regering.
Hotel Alfonso XIII
Foto van het bekendste luxehotel van Sevilla. Men kan hier ongegeneerd even binnenwandelen, wat we dan ook gedaan hebben, maar dan binnenin nog eens foto’s nemen was er toch wel wat teveel aan… Binnenin is er een patio, waar iedereen die het er het geld voor over heeft, de inwendige mens kan versterken. Op dat eigenste moment hadden we evenwel geen nood aan spijs of drank.
Parque Maria Luisa
Genoemd naar prinses Maria Luisa de Orléans, zij stond een deel af aan de stad. Het Parque Maria Luisa was het middelpunt van de wereldtentoonstelling in 1929. In het weekend is het park een ontmoetingsplaats voor inwoners van Sevilla.
Costurera de la Reina
Rechts naast de fontein zien we de ‘naaidoos’, de costurera van de koningin. Neen, niet wat u (misschien) denkt, maar wel een geliefd tuinhuis van de koningin.
Alameda de Hércules
Een vroeger moerasgebied. Momenteel een gezellige boulevard, op de marmeren zuilen staan verweerde beelden van Hercules en Julius Caesar. Blijkt vroeger niet alleen een moerasgebied, maar ook de rosse buurt te zijn geweest, echter niets van beide meer gemerkt.
Murallas
Een deel van de oude stadsmuren in het noorden van Sevilla.
Eén van de vele mooie pleintjes die je onverwachts kan aantreffen al wandelend door Sevilla van de ene bezienswaardigheid naar de andere.
Tijd dus om op het gemak nog eens te checken waar we ons juist bevinden.
Casa de la Condesa Lebrija
Ons laatste bezoek was dit huis, eigendom van de familie van gravin Lebrija. De begane grond en eerste verdieping zijn te bezichtigen, het tweede verdiep wordt ‘s zomers nog bewoond door de afstammelingen van de gravin.
Mits betaling, de ingangsprijs bedraagt 5 euro voor gelijkvloers enkel en 8 euro voor de bovenverdieping met gids inbegrepen, kan men deze casa bezichtigen. De meerprijs is echter zijn geld niet waard, enkel wat verzamelde dure curiosa allerhande.