London

door guy
811 views

Westminster Abbey. Een voormalige benedictijnenabdij, gesticht in de 11e eeuw. Heel wellicht het bezoeken waard. We startten onze eerste wandeling hier, en werden direct geconfronteerd met het ‘prijzige’ Londen, de ingangsprijs bedraagt 12 pond. We beslisten af te wachten en eventueel later de kerk te komen bezoeken.

Big Ben

De volksbenaming van de klokketoren van Westminster Palace. In feite is het de naam van de 14 ton zware klok, genoemd naar de toenmalige bouwopzichter Benjamin Hall. Sinds 1859 laat deze klok elk kwartier zijn deun horen.

Houses of Parliament

In de belangrijkste gebouwen zijn de ministeries van Buitenlandse Zaken en Financien gevestigd. De totale oppervlakte beslaat meer dan 3 ha. In de Commons Chamber zetelen de parlementsleden. Binnengaan is mogelijk, maar enkel mits reservering vooraf.

4x typisch London : telefooncel, onmisbare metro en de dubbeldekkers.  Niet gefotografeerd maar prominent aanwezig : de taxi’s.

Change of the Guards

Massa volk voor dit spektakel. Als je in London bent, ga je er naartoe, maar eigenlijk is dit enkel een langgerekt, weinig interessant fenomeen dat internationale bekendheid geniet.

Trafalgar Square

Druk plein waar veel evenementen gehouden worden. Demonstraties, maar ook het nieuwe jaar injuichen vindt hier plaats.

St Paul’s Cathedral

Herbouwd na de grote brand in 1666. Het was de eerste protestantse kerk in UK.

De koepel is 111m. hoog en kan bezocht worden. De ingangsprijs is momenteel 11 pond, de 259 treden omhoog naar de koepel inbegrepen. Eens boven is het uitzicht op Londen natuurlijk spectaculair.

Een zicht op Tate Modern en een algemene uitkijk op Londen. Beide foto’s genomen vanop St Paul’s Cathedral.

Tower Bridge

De bekendste brug in Londen. De hydraulische bascules die de brug doen opengaan, zijn ontworpen aan het eind van de 19e eeuw. Men kan de machinekamers bezoeken, de hoge voetgangersbrug bewandelen en er is een tentoonstelling over de geschiedenis van de brug.

Tower

Het meest gevreesde bouwwerk en bij veel mensen bekend als een gevangenis. Gebouwd om Londen te beschermen tegen aanvallen bouwde Hendrik III (1216) de binnenste muur met 13 torens en bracht er de kroonjuwelen onder. Tot 1810 was de Britse Royal Munt hier gevestigd.

Royal Albert Memorial

Gelegen in de Kensington Gardens. Dit park werd in 1841 publiek toegankelijk gemaakt. Het monument is opgedragen aan prins Albert, de echtgenoot van koningin Victoria.

Royal Albert Hall

Ten zuiden van de Kensington Gardens.

Onder de enorme koepel is plaats voor 5200 mensen. In deze zaal worden grote concerten en balletten gegeven en ook de Proms.

Victoria & Albert Museum

De meeste musea in Londen zijn gratis. We bezochten Tate Modern, Portret Museum en natuurlijk V&A. Dit laatste bevat een van de grootste en belangrijkste collecties toegepaste kunst ter wereld, met voorwerpen uit de meeste werelddelen. Na 2 uur rondwandelen beseften we dat we hier slechts een fractie van het museum bezichtigd hadden. Een aanrader !

Speakers Corner

Vooraleer te gaan shoppen in Oxford Street en Regent Street, beluisterden we nog een paar enthousiastelingen in Hyde Park, Speakers Corner.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly