Verona

door guy
650 views

Verona ligt aan de Adige in een heuvelachtige streek en is na Venetie een van de mooiste steden van de provincie. Staat trouwens op de Unesco werelderfgoedlijst.

Castelvecchio

De aan de Adige gelegen burcht van Scaligeri biedt hedentendage onderdak aan het Museo d’Arte, een museum voor beeldhouw- en schilderkunst

Verona is ook de stad van Shakespeare, ofte Romeo and Julia. Het huis met balkon op nr. 27 van de Via Cappella zou het huis van Julia zijn geweest, maar is in werkelijkheid een gerestaureerde 13de-eeuwse herberg. Het sjofele huis dat voor het Casa di Romeo moet doorgaan, staat iets verderop in de Via Arche Scaligeri.

Porta della Bra

Stadspoort

Amfitheater

Heden ten dage is de Arena di Verona het decor van prachtige operavoorstellingen als Aida, Carmen, Don Giovanni en Romeo & Julia. Daarnaast wordt ieder jaar het Operafestival Verona ten gehore gebracht in De Arena. Het amfitheater beschikt over 20.000 zitplaatsen. Dit zijn merendeels nog originele stenen banken.

Chiesa San Fermo

De San Fermo Maggiore bestaat uit twee kerken. De eenvoudige bogen van de benedenkerk, vanaf 1065 door benedictijner monniken gebouwd op de plaats van een nog oudere kerk, zijn versierd met fresco’s.

Porta Leoni

De leeuwenpoort, een oude Romeinse stadspoort. De naam verwijst naar een grafzerk waarop twee leeuwen de wacht houden.

Piazza delle Erbe

Het Forum van weleer, tegenwoordig een groente- en fruitmarkt. Dante staat hier ook de markt te bekijken.

Chiesa Anastasia

Mooie voorgevel, versierd met fresco’s en beeldhouwwerk. Bekend zijn ook de gebochelde figuurtjes (gobbi), die dateren uit 1495, en die dienen als onderstel voor de wijwaterkommen in de kerk.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly