Barcelona

door guy
558 views

Met Ryanair op vrijdagmorgen vertrokken naar Girona. Heel vroeg uit de veren gemoeten, opgestaan om 02u15 , onze de vlucht vertrok reeds om 06u30 ‘s morgens. We boekten het Apsis Milenni hotel, een oud matrassen warenhuis. Het hotel is zijn 4 sterren zeker waard. De kamers zijn luxueus en de badkamer is heel ruim en verzorgd.

Mercat de la Boqueria

Gelegen aan de Ramblas, de oudste (overdekte) van de 40 markten van Barcelona. Heel toeristisch weliswaar, maar ook heel kleurrijk, aantrekkelijk en heel verzorgd. Aan de presentatie van de producten wordt de grootste zorg besteed: verse tonijn, serrano-hammen, sinaasappels, alles ziet er even appetijtelijk uit.

Casa Mila (La Pedrera)

Gebouwd voor de familie Mila tussen 1906 en 1910, één van de laatste grote werken van Gaudi en één van zijn grootste successen. Genaamd ‘La Pedrera’ omdat het eerder op een steengroeve lijkt. Het ziet eruit als een golvend flatgebouw met gietijzeren balkons uit 1912. Je kan het ook van binnen bezichtigen. Eén van de appartementen is voor het publiek opengesteld en ingericht met meubilair uit het begin van de 20e eeuw.

Bezoek ook het dakterras. Dit staat vol met schouwen en luchtkokers in de vorm van uiterst bizarre en antropomorfe sculpturen. Bovendien heb je hier een prachtig uitzicht over de stad.

Casa Battlo

Een huis dat compleet werd verbouwd tussen 1904 en 1906 in opdracht van de familie Battlo, door de architect Gaudi. Op het eerste verdiep is het appartement compleet ingericht door Gaudi (zelfs de meubelen) en het wordt als één van de mooiste van de architect beschouwd. Wat bij dit huis opvalt zijn de faëncen die typisch zijn voor deze stijl. Een geweldige hal staat aan de ingang met slingerende trappen en blauwe faiences, die van diepblauw naar heel lichtblauw varieren, evenredig met het verdiep waarop men zich bevindt.

Palau de la Musica

Kenmerkend voor het ontwerp is het contrast tussen de mozaïeken en de ruwe rode baksteen. De concertzaal is gelegen in een smalle straat en dat maakt het moeilijk om alles in een keer te overzien. Daarenboven begon het net opnieuw ‘cats and dogs’ te regenen, én was de muziekpaleis op dat ogenblik gesloten voor publiek. Van tegenslag gesproken. Er worden blijkbaar op vaste tijdstippen rondleidingen gegeven, maar er dient vooraf gereserveerd te worden.

Palau de la Generalitat

Middenin Barri Gotic, de oudste wijk, op het Plaza St. Jaume. Dit is het voormalige provinciehuis en is nu de plaats waar de bestuursorganen van Catalonië regeren. Het oudste gedeelte van het gebouw is de Gotische façade. Deze façade is ontworpen door Marc Safont. De opdrachtgevers waren zo tevreden met het resultaat dat ze hem dubbel uitbetaalden. Ook het bekijken meer dan waard is de Salón de Sant Jordi. We moesten ons tevreden stellen met hetgeen we konden zien van buitenaf.

Sagrada Familia

Het onafgewerkte meesterwerk van Gaudi. Nog steeds onder constructie. Toen Gaudi in 1926 stierf, was slechts één toren voltooid. Ondanks het feit dat slechts 8 van de 18 geplande torens afgewerkt zijn en de kerk nog steeds geen interieur heeft, bezoeken miljoenen mensen elk jaar dit wereldberoemde bouwwerk.

Einde der werken voorlopig voorzien omstreeks 2022 !

Parc Guell

Ontworpen door Gaudi omstreeks 1900 en genoemd naar zijn leermeester Eusebi Guell. Het moest een stedelijk gebied worden dat omringd zou worden door natuur. Gaudí leefde hier terwijl hij werkte aan één van zijn vele projecten. Het park is wereldberoemd en heeft alles wat een park moet hebben. Over elk detail is goed nagedacht alles heeft een functie. Je vindt er mooie gebouwen, schitterende tuinen, kleurrijke fonteinen en mooie bloemperken. Rechts ziet u de bekende hagedis. ‘s Zomers is het praktisch onmogelijk om hier een foto van te nemen.

Bovenaan het park bevindt zich het Gran Plaça Circular, van hieruit heeft men een prachtig uitzicht op de stad. Dit plein/terras is omringd door een 152 m. lange bank volledig in mozaiekstukjes.

De viaducten die u links ziet zijn uitgevoerd in baksteen en bekleed met ter plaatse aangetroffen natuursteen, zodanig dat ze volledig geintegreerd zijn in de omgeving.

Monestir de Pedralbes

Gelegen in Zona Alta. Een tip : koop een ticket voor de Barcelona Bus Turistic, Dit kan voor één dag of voor twee. U springt af waar u wil en neemt de volgende bus wanneer het u past. Deze bus zet u af vlakbij dit klooster.

Gelegen in Zona Alta. Een tip : koop een ticket voor de Barcelona Bus Turistic, Dit kan voor één dag of voor twee. U springt af waar u wil en neemt de volgende bus wanneer het u past. Deze bus zet u af vlakbij dit klooster.

Het klooster verleent onderdak aan een vrouwelijke kloosterorde. Vandaag de dag kunnen bezoekers met hun eigen ogen zien hoe deze vrouwen eeuwen geleden leefden. De tuinen, de ziekenzaal, de keuken en de eetzaal zijn opengesteld voor het publiek. Daarnaast kan men ook een kijkje nemen in de kleine gebedsruimtes van de nonnen. Wees er vroeg bij, want de deuren sluiten reeds in de vroege namiddag !

Camp Nou

Zelfs voor een niet-voetbalfanaat is dit stadium indrukwekkend en een aanrader. Het voetbalveld van FC Barcelona heeft een capaciteit van 100.000 bezoekers en hiermee het grootste stadion van Europa.

In de loop der tijden heeft dit stadion reeds vele veranderingen ondergaan. De huidige kleedkamers zijn niet te bezichtigen, op de rondleiding komt men wel in de oude kleedkamers langs.

MNAC

Museu Nacional d’Art de Catalunya. Gelegen op Montjuic. Dit gebouw, opgericht en middelpunt voor de wereldtentoonstelling van 1929, werd vanaf 1990 verbouwd en ingericht als museum. Dit museum herbergt ongetwijfeld de mooiste verzameling middeleeuwse kunst uit Europa.

Doodop en dorstig wachten we aan het station op de bus die ons terug naar de luchthaven zal voeren.

Niettegenstaande het barslechte weer, was Barcelona meer dan de moeite waard ! Barcelona heeft nog zoveel meer te bieden dan hetgene hierboven bondig beschreven staat. Twee dagen is absoluut onvoldoende om nog maar de topbezienswaardigheden af te werken.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly