[wpseo_breadcrumb]

Maart 2011

Citytrip naar Sevilla dit keer.  Het was zonnig en warm.  Ten bewijze hiervan heb ik voor alle zekerheid een foto ervan genomen, dit om de ongelovige Thomassen te overtuigen…

Bekijk alle foto’s van Sevilla

Ayuntamiento

Het stadhuis van Sevilla. Reeds omgeven door allerlei stellingen en tribunes in opbouw. Dit naar aanloop van de Semana Santa dat elk jaar plaatsvindt tijdens de goede week. Het plein, Plaza de San Francisco, is het centrum van de activiteiten gedurende dit evenement.

Real Alcazar

Het koninklijk paleis van Sevilla. Het is een geheel van prachtige koninklijke paleizen en tuinen in uiteenlopende kunststijlen. Kenmerkend is wel de typische mudejararchitectuur, een bouwstijl die elementen bevat uit de Christelijke en Moorse kunst.

Sfeer foto van de binnentuin in Real Alcazar.

Kenmerkend is de typische mudejararchitectuur, een bouwstijl die elementen bevat uit de Christelijke en Moorse kunst.

In de koninklijke tuinen van het Alcazar vind je een prachtige geheel van exotische bomen, heggen, wandelpaden, paviljoenen en vijvertjes.

Jardines de Murillo

Aan de rand van de barrio de Santa Cruz ligt het kleine park Jardines de Murillo, genoemd naar de Spaanse kunstschilder uit de 17de eeuw.  In het park staat een monument ter ere van Christoffel Columbus. Een bronzen beeld van de Santa Maria, waarmee C.C. in 1492 naar Amerika voer.

Kathedraal van Sevilla

Gelegen op de plek van een in de 12e eeuw gebouwde Moorse moskee. In 1401 werd werd begonnen met de bouw van de christelijke kathedraal. Enkel de Sint-Pietersbasiliek in Rome en de St Paul’s Cathedral in Londen zijn nog iets groter.

Grafmonument ter ere van Christoffel Columbus.  Zijn overblijfselen bevinden zich in een bronzen kist die wordt gedragen door 4 gebeeldhouwde figuren. Zij vertegenwoordigen de Spaanse koninkrijken: Castilië, Leon, Aragon en Navarra.

La Giralda

Vanop de Moorse klokkentoren van de kathedraal  hebben we een uitzicht over Sevilla.

El Arenal

De Arenal is hedentendage de plaats waar de Sevillanen en toeristen graag komen om een stierengevecht bij te wonen in de Plaza de Toros.

Torre del Oro

Dit Moorse monument is een van Sevilla’s bekendste Moorse monumenten. De toren maakt dan ook al vele honderden jaren deel uit van het stadsbeeld. Het was onder het bewind van de Almohaden in de dertiende eeuw dat de Torre del Oro werd gebouwd. Toen maakte de uitkijktoren nog deel uit van de verdedigingsmuren van de stad, omdat ze was geïntegreerd in het Alcázar.

Triana

De wijk Triana, genoemd naar de Romeinse keizer Trajanus, ligt aan de andere kant van de rivier en is van oudsher beroemd om zijn keramiek.  Deze vroegere zeemanswijk was van de 16de tot halfweg de 17de eeuw een belangrijke locatie voor tal van ambachtslui.

Door de handel met de koloniën ontstonden tal van werkplaatsen waar aardewerk en tegels werden vervaardigd. Ook vandaag kan je er nog prachtige azulejo-tegels kopen. Dit zijn keramieke tegels waarop meestal blauwgeverfde afbeeldingen of letters op staan geschilderd.

Palacio de San Telmo

Gebouwd in 1682 als school voor de scheepvaart. Tegenwoordig is bestemd als presidentieel hoofdkwartier van de regionale regering.

Hotel Alfonso XIII

Foto van het bekendste luxehotel van Sevilla. Men kan hier ongegeneerd even binnenwandelen, wat we dan ook gedaan hebben, maar dan binnenin nog eens foto’s nemen was er toch wel wat teveel aan… Binnenin is er een patio, waar iedereen die het er het geld voor over heeft, de inwendige mens kan versterken. Op dat eigenste moment hadden we evenwel geen nood aan spijs of drank.

Parque Maria Luisa

Genoemd naar prinses Maria Luisa de Orléans, zij stond een deel af aan de stad. Het Parque Maria Luisa was het middelpunt van de wereldtentoonstelling in 1929. In het weekend is het park een ontmoetingsplaats voor inwoners van Sevilla.

Costurera de la Reina

Rechts naast de fontein zien we de ‘naaidoos’, de costurera van de koningin. Neen, niet wat u (misschien) denkt, maar wel een geliefd tuinhuis van de koningin.

Alameda de Hércules

Een vroeger moerasgebied. Momenteel een gezellige boulevard, op de marmeren zuilen staan verweerde beelden van Hercules en Julius Caesar. Blijkt vroeger niet alleen een moerasgebied, maar ook de rosse buurt te zijn geweest, echter niets van beide meer gemerkt.

Murallas

Een deel van de oude stadsmuren in het noorden van Sevilla.

Eén van de vele mooie pleintjes die je onverwachts kan aantreffen al wandelend door Sevilla van de ene bezienswaardigheid naar de andere.

Tijd dus om op het gemak nog eens te checken waar we ons juist bevinden.

Casa de la Condesa Lebrija

Ons laatste bezoek was dit huis, eigendom van de familie van gravin Lebrija. De begane grond en eerste verdieping zijn te bezichtigen, het tweede verdiep wordt ‘s zomers nog bewoond door de afstammelingen van de gravin.

Mits betaling, de ingangsprijs bedraagt 5 euro voor gelijkvloers enkel en 8 euro voor de bovenverdieping met gids inbegrepen, kan men deze casa bezichtigen.  De meerprijs is echter zijn geld niet waard, enkel wat verzamelde dure curiosa allerhande.

Nog een foto tot slot over hoe de straten hier ‘aangelegd’ worden.

Nadat de klinkers ingelegd zijn, worden ze blijkbaar nog opgevoegd. Dit gebeurt heel professioneel met een gieterke gevuld met vloeibare mortel. Hoe stressvol kan het leven als stadsarbeider in Sevilla zijn, van links naar rechts, van boven naar onder…