Sevilla

door guy
1,1K views

Citytrip naar Sevilla dit keer.  Het was zonnig en warm.  Ten bewijze hiervan heb ik voor alle zekerheid een foto ervan genomen, dit om de ongelovige Thomassen te overtuigen…

Ayuntamiento

Het stadhuis van Sevilla. Reeds omgeven door allerlei stellingen en tribunes in opbouw. Dit naar aanloop van de Semana Santa dat elk jaar plaatsvindt tijdens de goede week. Het plein, Plaza de San Francisco, is het centrum van de activiteiten gedurende dit evenement.

Real Alcazar

Het koninklijk paleis van Sevilla. Het is een geheel van prachtige koninklijke paleizen en tuinen in uiteenlopende kunststijlen. Kenmerkend is wel de typische mudejararchitectuur, een bouwstijl die elementen bevat uit de Christelijke en Moorse kunst.

Sfeer foto van de binnentuin in Real Alcazar.

Kenmerkend is de typische mudejararchitectuur, een bouwstijl die elementen bevat uit de Christelijke en Moorse kunst.

In de koninklijke tuinen van het Alcazar vind je een prachtig geheel van exotische bomen, heggen, wandelpaden, paviljoenen en vijvertjes.

Jardines de Murillo

Aan de rand van de barrio de Santa Cruz ligt het kleine park Jardines de Murillo, genoemd naar de Spaanse kunstschilder uit de 17de eeuw.  In het park staat een monument ter ere van Christoffel Columbus. Een bronzen beeld van de Santa Maria, waarmee C.C. in 1492 naar Amerika voer.

Kathedraal van Sevilla

Gelegen op de plek van een in de 12e eeuw gebouwde Moorse moskee. In 1401 werd werd begonnen met de bouw van de christelijke kathedraal. Enkel de Sint-Pietersbasiliek in Rome en de St Paul’s Cathedral in Londen zijn nog iets groter.

Grafmonument ter ere van Christoffel Columbus.  Zijn overblijfselen bevinden zich in een bronzen kist die wordt gedragen door 4 gebeeldhouwde figuren. Zij vertegenwoordigen de Spaanse koninkrijken: Castilië, Leon, Aragon en Navarra.

La Giralda

Vanop de Moorse klokkentoren van de kathedraal  hebben we een uitzicht over Sevilla.

El Arenal

De Arenal is hedentendage de plaats waar de Sevillanen en toeristen graag komen om een stierengevecht bij te wonen in de Plaza de Toros.

Torre del Oro

Dit Moorse monument is een van Sevilla’s bekendste Moorse monumenten. De toren maakt dan ook al vele honderden jaren deel uit van het stadsbeeld. Het was onder het bewind van de Almohaden in de dertiende eeuw dat de Torre del Oro werd gebouwd. Toen maakte de uitkijktoren nog deel uit van de verdedigingsmuren van de stad, omdat ze was geïntegreerd in het Alcázar.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly