De derde en laatste dag van ons verlengd weekend (zie ook Dordrecht) liepen we rond in Rotterdam. Dit was de warmste dag van drie mooi-weer dagen. We startten aan het Centraal Station en parkeerden onze wagen in de vlakbij gelegen P2 parking, de goedkoopste.
We starten onze wandeling, het Centraal Station achter ons latend. We lopen door een groene boulevard en op het laatste stuk van deze boulevard kunnen we heel wat kunstwerken bewonderen van de Internationale Beeldencollectie van Rotterdam.
We kiezen voor richting Het Park en doorkruisen hiervoor eerst het Museumpark, waar er zich logischerwijs ook een paar musea bevinden.
In Het Park, het grootste park van Rotterdam, kan je het houten Noorse Zeemanskerkje bezichtigen. Er was net een dienst bezig, dus niet van binnenin gezien.
Van hieruit kun je ook de Euromast bezoeken. Dit konden we dan wel doen, maar deden dan we toch maar niet…
Langs de Nieuwe Maas wandelen we dan verder tot aan het Havenmuseum en Maritiem museum. Buiten- en binnenmuseum die een inzicht geven in het leven van vroeger in de haven.
Het Witte Huis
Eerste wolkenkrabber van Nederland, 42 m. hoog, en gebouwd eind 19e eeuw in de art nouveau stijl.
Kubuswoningen
Kan als uithangsbord van de stad beschouwd worden. In totaal 38 woningen. Blijkbaar is er zelfs 1 woning te bzichtigen. Voor de bewoners is er wat gebruik en inrichting betreft, enige inventiviteit vereist…
Markthal
Indrukwekkend modern bouwsel, 40m. hoog, met appartementen en binnenin een overdekte markt met kraampjes, winkels en restaurants.
Laurenskerk
Het enige monument in Rotterdam dat dateert uit de Middeleeuwen. Maar toch eigenlijk niet. Voltooid in 1646, maar na het bombardement in mei 1940 volledig heropgebouwd.
Stadhuis
Dit is dan wel een van de weinige gebouwen die de bommenregen van 1940 overleefde. Bevat ook een beiaard met 63 klokken.