Arnhem

door guy
520 views

Een Bongo-bon leidde ons voor 2 nachten naar Arnhem.

Mooie, compacte stad, eerste dag een leuke stadswandeling kunnen doen en de tweede dag afgesloten met een fietstocht op de Hoge Veluwe.

Historische kelders

Aangekomen in de gietende regen. Na check-in in hotel was de bui over, maar er hing nog vanalles boven ons.  Dus eerst een indoor bezoek.

Kelders zijn eigendom van de stad en werden met elkaar verbonden (zo’n 25-tal) na restauratie. U kan dit (mits betaling natuurlijk) bezoeken. Elke kelder heeft zo zijn verleden…

Eusebiuskerk

16e eeuwse kerk die tijdens de 2e Wereldoorlog bijna volledig verwoest werd. Werd heropgebouwd, maar wordt momenteel gerestaureerd.

In een zijportaal hangen allemaal parachutisten aan het plafond, refererend naar de Slag om Arnhem.  Aan de wand vind je foto’s van de kerk en de stad voor en na de oorlog.

Rechts het praalgraf van Karel van Gelre. Invloedrijk persoon in Gelderland en opdrachtgever om deze kerk te bouwen.

De kerk kan hedentendage afgehuurd worden voor recepties, muziekevenementen enz. De kerk op zich staat dus zo goed als leeg, met links en rechts een bar-installatie.

Sabelspoort

Stadspoort die ooit verbonden was met de stadsmuur.  In de poort is nog een gleuf te zien waar het valhek in neerviel.

Duivelshuis

De naam werd gegeven door de drie duivels die op de erker afgebeeld zijn.  Daarboven bevindt zich het kantoor van de burgemeester.  Het maakt dus deel uit van het huidige stadhuis en staat ermee in verbinding door een loopbrug.  De kelders van het Duivelshuis zouden dateren van de middeleeuwen.

Vestagebouw

Neo-classicistisch gebouw van 1932, redelijk recent dus :- )

Het beeldhouwwerk boven de ingang (Vestaalse maagden) is van Gijs Jacobs van den Hof.

Station

Ook even een foto waard…

Sonsbeek park

Grote groene zone aanpalend ten noorden Arnhem. Tijdens ons bezoek waren hier volop activiteiten bezig, theater optredens, culinaire tentjes,.. van alles wat.

Hoge Veluwe

De laatste dag een fietstocht in en door de Hoge Veluwe.  Parkbezoek is betalend, maar hierbij inbegrepen is de huur van een fiets.

Het werd een hele mooie natuurfietstocht met afwisselende landschappen.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly