Trieste

door guy
682 views

Trieste is een veelzijdige, grote stad. Het is ondermeer een universiteitsstad, maar je vindt er ook een van de belangrijkste havens van Italië. Daarenboven is Trieste een van de beroemdste koffiesteden ter wereld (vergeet dus uw obligate koffie of espresso niet).

Castello Miramare

Het kasteel heeft een schitterend panorama-uitzicht, dit door zijn ligging op een klif hoog boven de zee.

Miramare kasteel is de beroemde residentie van Maximiliaan van Oostenrijk en zijn vrouw, Charlotte van België.

Piazza Unita d’Italia

Fontana dei tritoni

Piazza della Borsa

Het beursgebouw (1806), nu de zetel van de Kamer van Koophandel, heeft een trapeziumvorm met een gevel in neo-klassieke stijl, met een portiek ondersteund door Dorische zuilen.

San Giusto kathedraal

De oudste delen van de kathedraal zijn op oude Romeinse fundamenten gebouwd tussen de 9de en 11de eeuw, toen twee aparte kerken naast elkaar werden gebouwd. In de 14de eeuw werden de twee gebouwen samengetrokken. Bij het betreden van de kerk valt het nauwelijks op dat de stijl van het linker en rechter deel van de kerk verschillend zijn. De voorgevel van de kerk is noodgedwongen asymmetrisch.

Voor de kerk zijn opgravingen uit 1930 te zien waarbij duidelijk is dat onder de kathedraal oude fundamenten zijn van Romeinse tijden.

Op het plein voor de kerk is een monument voor de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog.

Tot slot van ons bezoek kochten we nog een tramticket…

De lijn loopt van Piazza Oberdan in Triëst naar Villa Opicina en overwint een hoogteverschil van 326 meter.

Het grootste deel van de reis rijdt de tram als een gewone elektrisch aangedreven tram, deels over straattraject, deels over een eigen baan. Op het steilste deel van de lijn worden de trams omhoog geduwd en naar beneden afgeremd door twee kabelwagens, die als elkaars contragewicht dienen.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly