Pordenone

door guy
592 views

Wandelend door de Corso Vittorio Emanuele II, de winkelstraat van Pordenone, valt het op hoe rustig het hier is. Geen locals maar ook geen toeristen.  En toch zijn er hier mooie winkels, relatief veel restaurants en cafes, maar bovenal mooie gebouwen, kerken en pleinen te vinden.  In alle rust op verkenning dus.

De hoofdstad Pordenone ligt aan de rivier de Noncello waaraan ze haar naam onleent. De Romeinse naam van de rivier was Naone, de stad heette Portus Naonis. In het stadshart staan vele Venetiaanse gebouwen. De meest markante monumenten zijn het 13de-eeuwse Palazzo Comunale (zie foto) en de vrijstaande Romaans-gotische toren van de kathedraal San Marco.

Links van het stadhuis staat de San Marco kerk, met zijn campanile ernaast.

Museo Civico d’Arte (zijkant)

De 16e eeuwse kerk van Santissima Trinita is gelegen net buiten de oude kern van de stad, op slechts honderd meter afstand van het Piazza San Marco (over de brug van de rivier Noncello). Deze achthoekige massieve kerk, ontworpen door Ippolito Marone, werd volledig gebouwd met bakstenen. Binnenin bevinden zich een aantal kostbare fresco’s.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly