Strasbourg

door guy
764 views

Straatsburg, hoofdstad van Europa. Mooi en gevarieerd, fietsvriendelijk, maar toch wat klein om een ‘hoofdstad’ te zijn.

Cathedrale Notre-Dame

Begonnen met de bouw in 1015 in romaanse stijl. Pas in 1439 kreeg de kathedraal haar spits.

Het middenportaal is het rijkst bewerkt. Boven het middenportaal prijkt een prachitg roosvenster met een diameter van 15 m.   De torenspits bereikt een hoogte van 142 m.

Binnenin mooie glas-in-loodramen. Heel mooi is ook de astronomische klok. Gebouwd omstreeks 1560. In 1780 viel het mechanisme plots stil. Reparatie – reconstructie van het mechanisme nam liefst dertig jaar in beslag.

In Strasbourg rijden er mooie trams rond. Strasbourg bezichtigen is perfekt te voet doenbaar, de tram nemen was voor ons niet nodig.

La Petite France

De buurt waar vroeger vissers en molenaars woonden, is de mooiste wijk van de stad. Langs de kade kan je mooie foto’s nemen van de vakwerkhuizen.  Later op de dag kropen we ook in een toeristenboot (Batorama)…

Eglise St-Thomas

Na de Cathédrale Notre Dame de grootste kerk en waarschijnlijk ook een van de oudste bedehuizen van de stad Strasbourg. Opgetrokken in roze zandsteen en bevat vijf beuken.

Daarna wordt het tijd om in te schepen en Strasbourg vanop het water te verkennen.  We vertrekken in La Petite France.

Vanop de boot zien we links de Ponts Couverts. Drie bruggen met vierkante torens die ooit deel uitmaakten van de versterkingen.

We varen verder tot we aan de zetel van de Raad van Europa arriveren, het Palais de l’Europe genoemd. Hier zetelen onze Europese parlementsleden.

Nadat we weer met vaste voet aan wal staan, wandelen we door mooie straatjes naar het centrum waar we nog eens stilstaan bij het Maison Kammerzell.  Dit huis is versierd met schitterend houtsnijwerk.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly