Praag

door guy
1,2K views

Gouden Straatje

In dit straatje woonden vroeger de de kannoniers en de wachters van de Burcht. Ook trachtten alchemisten hier het geheim van het eeuwige leven te ontdekken. Franz Kafka woonde en werkte een tijdje op nr. 22 (tweede huisje van links op de foto).

Loreto

Sinds de bouw ervan in 1626, is dit steeds een soort bedevaartsoord geweest.

(noot: Loreto in Italie, de Marche, is eveneens een bedevaartsoord. Of er een relatie is tussen deze twee, weet ik niet…)

Loreto – Santa Casa

RENOIR

Strikt verbod om in Loretoheiligdom foto’s te maken, doch deze heb ik toch stiekem met de gsm genomen…

Bezoek hier zeker ook de schatkamer, veel diamanten wachten op u.

Joods Kerkhof

Door ruimtegebrek liggen de Joodse doden hier tot twaalf verdiepingen hoog boven elkaar begraven. De grafstenen werden versierd met tekens die duidden op de achtergrond, de naam of het beroep van de overledene.

Kruittoren

De volgende dag, zondag, was er een staalblauwe hemel. We startten onze wandeling aan de Kruittoren. Eerste functie was een imposante stadspoort, maar kreeg zijn naam toen hij werd gebruikt als opslagplaats voor buskruit.

Tynkerk

Ook deze torens van de kerk zijn een herkenningsteken voor de stad.

Stadhuis – klok

Astronomische klok. Ieder uur verschijnen de twaalf apostelen (boven de klok). Dit trekt veel volk, maar is eigenlijk niet veel zaaks… De klok is veel gesofisticeerder. Verschillende tijdsaanduidingen en ook vermeende rotatie van de zon en maan om de aarde. De kleine wijzer geeft bovendien drie tijden tegelijk aan (Arabisch, Mesopotamisch en 24u telling in Romeinse cijfers).

Plein Oude Stad

Rondom dit plein staan prachtige gebouwen die de kleurrijke geschiedenis van Praag prachtig weerspiegelen.

Tram

Praag is groot, maar als men zich beperkt tot het historische centrum, kan alles perfekt zonder openbaar vervoer afgelegd worden. Metro en tram kunnen u echter wel vlot van a naar b helpen.

Eten…

Dagschotels kan men verkrijgen vanaf 8 euro. Probeer ze uit, de meesten bieden typische gerechten aan en geven u drie gangen voor een luttele prijs. Hier aten we in een middeleeuwse omgeving, zelfs de obers hadden hun 14e eeuws plunje aan.

…en drinken

Tsjechisch bier is lekker en goedkoop. Meestal dient men 40 cl of halve liters op. Als uw pint leeg is, komt men luttele seconden later vragen of u nog iets wilt.. Een halve liter kost ongeveer anderhalve euro.

In deze Irish pub was het ‘happy hour’ van 16h tot 20h.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly