Genk

door guy
578 views

Wandel- en fietsweekend.

Eén overnachting geboekt met avondmaal en ontbijtbuffet in Genk. Eerste dag een wandeling van 12 km., de zondag dan nog een fietstocht van 55 km. Het weer brak temperatuurrecords, volop zon, meer dan 20 graden, leze en schrijve, we zijn 29 en 30 oktober!

De zaterdag, aankomst rond de middag, wandeling gestart aan het kasteel van Bokrijk, 12 km. dus, dit betekent de rode driehoekjes volgen.  Over de aanduiding geen klachten, paaltjes genoeg en correct.

Foto van domein Bokrijk, genomen boven de omheining.

Mooi weer, mooie streek, mooie herfstklueren.

Na een paar kilometer wandelen we door ‘Fietsen door het water’. Je hoeft dus niet per se er door te fietsen, wandelen mag ook.  De zwaan komt zonder gène tot vlakbij ons.

We wandelen momenteel op grondgebied Kiewit. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een gevechtsvliegtuig neergeschoten in Houffalize. De piloot vluchtte naar Kiewit om zich hier te verstoppen.

De volgende dag stond er een fietsroute van 56 km gepland, met start aan C-Mine.  Vanaf daar gaat het eerst richting Nationaal Park Hoge Kempen. We duiken het park binnen bij Toegangspoort Kattevennen. Schaduwrijke bospaden leiden je via Zutendaal naar knooppunt 550, startpunt voor ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen, een 4 km lang traject dwars over de Mechelse Heide. Eerst fiets je nog door ruige bossen, maar dan krijg je heide, voor zo ver je kan kijken. 

Miniatuur uitgave van ‘Fietsen door de bomen’.  Dit laatste ligt wat te ver om er met de fiets naartoe te rijden, maar dit ligt waarschijnlijk aan de grondslag ervan.

Garmisch-Partenkirchen in ’t klein. Met de fiets mocht dit niet, we lieten dit dus (letterlijk) links liggen…

Houten brug over de autostrade. De bovenkant van de brug is tussen begin en einde volledig horizontaal. In het midden is dit laag genoeg om er over te kijken naar de autostrade. 

Weinig horeco onderweg, we fietsen overwegend door bos en heide. Maar driewerf hoera, omstreeks 11u30 lag dit op onze route : Brasserie ’t Stasjon, oude treinhalte van As(ch).  Meer moet dit niet zijn om de innerlijke mens te voorzien van een hapje en een drankje.

Terril van Zwartberg.

Samengevat, korte maar mooie uitstap.  Omgeving Genk is een groene aanrader om te fietsen en te wandelen! ‘k Denk dat we hier wel nog eens zullen terugkomen.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly