Vitré

door guy
692 views

Na Fougères reden we nog door naar Vitré, ook met vermelding ‘de omweg waard’ in de Michelin gids.  Het was inderdaad een eind rijden, maar klein en fijn.  We parkeerden (gratis) aan het station waar ook het toerisme bureau zich bevindt.

Rue de la Poterie

In deze straat zijn nog veel authentieke galerijhuizen (gebouwd op pilaren) te bewonderen.

Vitré is heel mooi, wel nogal klein qua oppervlakte en praktisch geen toeristen.

Tour de la Bridole

Deze toren maakt deel uit van de vroegere stadswallen, waar hedentendage niet al te veel meer van te zien valt. Bepaalde stukken zijn verwerkt in huizen.

Poterne Saint-Pierre

Toegang tot de oude stad in de noordelijke stadsmuren, geen echte poort maar ‘poterne’, een overdekte doorgang voor eigen gebruik en/of geheime toegang.

Chateau de Vitré

Heel wellicht de moeite waard om te bezoeken, maar wij hadden dezelfde dag reeds het kasteel van Fougères bezocht.  Dit kasteel oogt echter veel interessanter en beter bewaard/gerestaureerd.

Hôtel duBol d'Or

Dit gebouw trekt sowieso de aandacht. Traptoren naar het bizarre dakgedeelte. Werd gebouwd in 1513 voor een koopman die blijkbaar een aparte smaak had.

Als afsluiter van dit bezoek én van onze reis, nog een sfeerfoto van dit mooie stadje, waar er praktisch geen toeristen te bespeuren vielen. Zonde, maar zo hebben wij het graag.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly