Pisa

door guy
423 views

De Arno kronkelt zich met een lus doorheen Pisa. Ten zuiden bevindt zich het station (waar we onze wagen parkeerden), de Piazza Vittore Emanuele II, met terrasjes (maar ook veel landlopers met honden) en druk verkeer. Verderop naar het noorden, over de Arno, beginnen de meer interessante bezienswaardigheden..

Palazzo dei Cavalieri

Gelegen op het gelijknamig plein, het Piazza del Cavalieri. Dit palazzo tekent het plein. Het dankt zijn naam aan een militaire orde die tegen heidenen streed. Eens was dit het centrale plein van de Pisaanse commune.

Piazza del Duomo

Ook wel Campo del Miracoli genoemd. Hier staan de vier gebouwen die samen Pisa wereldberoemd gemaakt hebben : Battistero, Duomo, rechts de scheve toren (Torre Pendente) en achter de Duomo bevindt zich nog het Camposanto.

Scheve Toren

Torre Pendente of Campanile. De scheve toren is 58 m. hoog en van wit marmer. Vroeger deed hij dienst als klokketoren.

Op 27 februari 1964 vroeg de Italiaanse regering om hulp om te zorgen dat de toren niet om zou vallen. Op 7 januari 1990 werd de toren gesloten uit veiligheidsoverwegingen. Vervolgens werd de toren gerestaureerd om de helling te verminderen. Na tien jaar werk werd de toren weer voor het publiek geopend op 16 juni 2001. Momenteel bedraagt een toegangsticket 15 euro (ja, per persoon !).

Duomo

Opvallend zijn de dicht bij elkaar geplaatste zuilen, de klassieke elementen aan de profielen en kroonlijsten, uit verschillende kleuren marmer.

Battistero

Sluit aan bij de dom, mede door zijn bogen. Het bovenstuk is echter gotisch gedecoreerd. Plus daarbovenop een bijzondere koepel.

De Battistero is de grootste doopkapel ter wereld. Het heeft een omtrek van 107 meter, een diameter van 35 meter en een hoogte van 55 meter. Volgens een inscriptie, die kan worden gevonden tussen twee pilaren in de kapel, werd het monument in 1278 herbouwd.

Santa Maria della Spina

Op de terugweg, weer ten zuiden van de Arno, en langs de Arno, bevindt zich een klein kerkje, waar een relikwie bewaard wordt, een doorn uit de doornenkroon van Christus.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly