Milaan ligt inderdaad niet in Sicilie… Op de terugreis, na de boottocht vanuit Palermo naar Genua, reden we nog door naar Milaan en overnachtten we hier.

Tijd dus om deze stad te bezoeken.

Bekijk alle foto’s van Milano

San Lorenzo Maggiore

Dateert uit de 4e eeuw, maar herbouwd in de 12e en 16e eeuw. Voor de gevel staat een zuilengang, bestaande uit 16 Romeinse zuilen.

Galleria Vittorio Emanuele

De ingang aan de kant van Piazza del Duomo wordt omkaderd door een monumentale triomfboog. Het is, na de Duomo, een van de bekendste attracties van Milaan en bijgevolg altijd druk.

Deze galerij gelijkt als twee druppels water op de Galleria Umberto in Napels.

Duomo

Het uitgangsbord van Milaan. Opgelet, men kan gratis binnen, maar denk eraan om gepaste kledij te dragen, anders lukt het niet. Dus geen minirokjes bij de dames of marcellekes bij de heren.

De duomo is imposant, is kolossaal maar is tegelijk ook luchtig. Het interieur daarentegen is donker maar vooral heel sober.

Santa Maria delle Grazie

Renaissancebouwwerk opgetrokken rond 1465 door de domenicanen.

We zijn echter niet binnengeraakt, net zoals de meeste andere toegestroomde toeristen. Er dient nl. op voorhand gereserveerd te worden. Hoe doe je dat als je het ten eerste niet weet, en ten tweede slechts een dag in Milaan verblijft ?

San Maurizio

We waren er bijna voorbij. Een kloosterkerk met een heel neutrale onopvallende gevel.

Het interieur bestaat uit 2 delen en helemaal beschilderd met fresco’s.  De moeite waard om te bezoeken en bovendien gratis toegang.

Piazza Fontana

Een mooi plein met een mooie fontein.

Sant’Eustorgio

Romaanse basiliek uit de 9e eeuw.

Achter het koor bevindt zich de Portinari-kapel.  In deze kapel staat centraal een marmeren graf.

Als we de mensen aan de kassa mochten geloven, dan was deze kerk de mooiste van Milaan. Toch net niet…