Granada

door guy
660 views

Twee dagen Granada, eentje om het Alhambra te bezoeken, en eentje om de stad te bezoeken. En op tijd en stond een kleine halte, ne mojito en ne sangria en een beetje olijven en in de schaduw.

Kathedraal

Ook weer gebouwd op de plaats waar oorspronkelijk een moskee stond. Heel groot, 115 meter lang en 67 breed, maar dit valt niet echt op van buiten, wel van binnen.

Het duurde enorm lang voordat deze kathedraal af was. Het werd in eerste instantie een gotisch bouwwerk, maar uiteindelijke afwerking gebeurde in de renaissancestijl.

Albaicin wijk

Arabische wijk, vele smalle straatjes en oude huizen.. Een steile wandeling brengt je verder naar opwaarts tot aan de Plaza de San Nicolas, waar je een heel mooi uitzicht op het Alhambra en de Sierra Nevada hebt.

Alhambra

Wie Granada zegt, zegt natuurlijk ook het Alhambra, en omgekeerd. We boekten onze toegangstickets reeds van thuis uit, op datum en op uur, zodat we zeker waren van ons bezoek. Foto van het Mirtenhof of Patio de los Arrayanes.

Leeuwenhof

Onmogelijk om ergens een foto te nemen zonder bezoekers erop. Deze binnentuin stelt het paradijs voor. Middenin staat een fontein met leeuwen, altijd omgeven door bezoekers…

Paleis van Karel V

Nooit volledig afgeraakt door financiele problemen. Wat meest opvalt, is de ronde binnenplaats met Dorische zuilen.

Generalife

De tuinen waar de sultans tot rust kwamen. Verborgen terrassen, fonteinen en vijvertjes. Errond meters hoge laurierhagen.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly