Venezia

door guy
844 views

Als je in Italie bent met je wagen en je wil Venetie bezoeken, dan lukt dit vrij vlot via Fussina. Grote parking, vlotte inscheping, en na een halfuurtje kom je aan in Venetie, Ponte Lungo.

Piazza San Marco

We stomen na aankomst direct door naar het San Marco plein. Rondom rond cafe’s en winkels, maar met een heel prijzig kaartje. De basiliek bekijken van buitenaf is gratis, maar toch grandioos. Vertoont Byzantynse en westerse invloeden. Werd gebouwd in de 11e eeuw om de apostel Marcus een eervolle begraafplaats te geven.

Palazzo Ducale

Het Dogenpaleis staat symbool voor de macht van het roemrijke Venetie. Het was de residentie van de dogen en de gouvernementszetel, en tevens het gerechtshof.

We wandelen door naar de Riva degli Schiavoni en stappen de Ponte della Paglia over.

Ponte dei Sospiri

De brug der zuchten.  Deze brug verbindt het Dogenpaleis met de gevangenis. Hier zat ooit Casanova gevangen.  De brug dateert uit de 17e eeuw en dankt haar naam aan het weeklagen van de gevangenen op weg naar het schavot.

Internationale kunsttentoonstelling : Biënnale van Venetië in het Palazzo Zorzi : Bulgarije stelt tentoon : Memory is a Muscle.

Scuola Grande di San Marco

Op het plein ervoor staat een indrukwekkend ruiterstandbeeld.

Een bijzonder instelling in Venetie waren de zg. Scholen, omdat het doel hiervan zowel religieus, politiek maar ook sociaal en artistiek was. De voorgevel is een kostbaar voorbeeld van renaissance bouwkunst.

Ponte di Rialto

De beroemdste brug van Venetie, gebouwd om de doorvaart van bewapende galeien mogelijk te maken (circa 1590). De brug zelf is een winkelstraat vol souvenirs.

We verlaten Venetie zoals we gekomen zijn, met de boot terug naar Fussina.  Er passeert nog een soort Riva-boot, de typisch houten, bijna mythische, motorboot.

We wandelden hier slechts zo’n acht uur rond en beperkten ons tot een aantal topbezienswaardigheden. Een driedaagse hier doorbrengen zou echter geen vervelende bezigheid worden, dus komen we hier misschien nog eens speciaal naartoe..

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly