Saint-Malo

door guy
415 views

Vandaag staat Saint-Malo op de planning. We rijden er echter niet rechttoe-rechtaan, maar nemen binnenwegen en doen een paar dorpen aan die langs de rivier la Rance liggen. De foto is wel reeds van een local in Saint-Malo die op de muur van de wallen zat.

Onderweg… Hier en daar even gestopt om een foto te nemen van de mooie natuur.

Pleudihen-sur-Rance

Korte stop aan de molen.  Het dorp zelf bezochten we niet.

Saint-Suliac

Een authentiek, goed bewaard vissersdorp dat overwegend uit ‘ruettes’ ofte kleine straten bestaat. Heeft trouwens – en terecht – het label ‘Un des Plus Beaux Villages de France’.

De kerk van Saint-Surliac

Niet veel info teruggevonden over de kerk, maar een hangt een vissersboot ter bescherming van de vissers in de kerk.

En voor alle zekerheid een foto van het ‘stadsplan’ genomen zodat we de plaats waar we onze wagen geparkeerd hadden zonder probleem konden terugvinden? 

En nog een voordeur waar waarachter hoogstwaarschijnlijk een visser woont.

Saint-Malo

We kwamen nog net voor de middag aan en er was nog volop plaats vrij op de ondergrondse (doch wel betalende) parking vlakbij de Porte Saint-Vincent. Hier bevindt zich ook de dienst toerisme, waar we een uitgestippelde (maar wel gratis) wandelroute verkregen. Wanneer we vertrokken, wandelden toeristen van heel ver te voet naar het oude centrum toe..

Saint-Malo, we wandelden praktisch volledig de ommuurde stad rond op de stadswallen. Heel mooi zicht op het Grand Plage en op het kasteel.

Intra Muros geen probleem om de hongerige te spijzen, integendeel…

We vonden in een zijstraat een relatief rustige eetgelegenheid waar we een typische Bretoense galette bestelden. En ’t heeft gesmaakt!

Saint-Malo is mooi en een aanrader maar ook heel toeristisch, dus wees voorbereid op véél volk…

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly