Porto

door guy
536 views

Citytrip naar Porto. Gevlogen met Ryanair en hotel Ibis geboekt. Het weer was ietwat wisselvallig, soms fris, soms echt warm en soms ook nog eens een paar fikse regenbuien.

Igreja Sto. Ildefonso

De eerste kerk die we tegenkomen op onze eerste wandeling. Rooms katholieke kerk, genoemd naar bisschop Ildefonsus van Toledo. Gebouwd in vroeg-barokke stijl en door de jaren heen vele malen gerenoveerd, maar zo te zien is er dringend een nieuwe renovatie nodig.

Station Sao Bento

Daterend eind 19de eeuw, heel bekend omwille van de mooie en vele azulejos in de stationshal. Zo’n circa 20.000 tegels zijn beschilderd met ambachten en ook militaire historische gebeurtenissen.

Azulejos zijn faiencetegels die beschilderd zijn met blauwe verf. Ook in Andalusie (Spanje) komt dit heel veel voor, zie onze reis naar Andalusie in 2014.

Sé Catedral

Op een hoger gelegen plein, de Terreiro da Sé, staat de kathedraal, daterend uit de 12e eeuw.  We hebben hier een paar keer vruchteloos geprobeerd om de kloostergang, blijkbaar één van de mooiste onderdelen, te bezichtigen, maar om een of andere reden zijn we daar niet in geslaagd.  Misschien had onze tsjuk-tsjuk er iets mee te maken.

We hebben ons ook laten verleiden om de ‘echte’ toerist uit te hangen door ons met een tuk-tuk door Porto te laten gidsen. Onze chauffeur sprak vloeiend Engels, was sympathiek en vertelde van begin tot eind. Een aanrader !

Torre dos Clerigos

Toren met mooi uitzicht, maar ook bezichtiging van kerk vanuit plaatsen waar je normaal in een kerk niet komt, wel betalend..

Livraria Lello & Irmao

Mooie boekhandel met uniek interieur. Meer volk binnen om te kijken dan om te kopen, maar dat mag.

Mercado Bolhao

Overdekte markt. Verkoop van levensmiddelen, pluimvee en lokale specialiteiten, proevertjes inbegrepen.

Pacos do Concelho

Stadhuis. Gebouwd rond de jaren 1920. En hier kregen we onze eerste bui, heftig maar kort, na een kwartier was het weer volop zon…

Muralha & Ponte de Luis I

Er is een funiculare, maar wij stapten langs de Muralhas en dan door de authentieke Escadas do Codecal naar beneden, richting Ponte de Luis I.  Eenmaal beneden aan de Douro rivier, is het een fenomenaal zicht op de brug, ontworpen door dezelfde Eiffel die de bekende ..toren in Parijs ontworpen heeft. De brug heeft twee verdiepingen, de trams rijden boven en voetgangers kunnen zowel boven als beneden de brug oversteken.

Cais de Ribeira

De kaai in de Ribeira wijk. Vele restaurants, cafes en uitgangsgelegenheden. De hoge kleurrijke huizen langs deze kaai maken het plaatje af.

Tram

Met de oude tram kan je je langs de Douro naar de monding aan zee laten voeren.  Hou er rekening mee dat er hier lange wachttijden kunnen zijn.

Eenmaal aan zee aangekomen kan je genieten van de kracht van de golven, maar wees voorzichtig, begeef u niet te ver maar geloof wat er op de waarschuwingsborden staat !

Igreja de Sao Francisco

15e eeuwse barokkerk. In de crypte tal van sarcofagen met geestelijken en rijke families, Onder een rooster ergens in een hoekje kun je ook een knekelput terugvinden…

Cafe Majestic

Prachtig oud Belle Epoque cafe in de winkelstraten van Porto. Als het open is, mag en kan je hier iets nuttigen, maar wij stelden ons bezoek tot op het laatst uit en dan hadden we natuurlijk de pech dat het gesloten was…

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly