Perigueux

door guy
615 views

Perigueux is de hoofdstad van het departement Dordogne, hoofdsteden zijn altijd interessant om te bezoeken en dus bezochten we deze stad de facto, wel echter op een regenachtige dag, eigenlijk de enige regendag gedurende onze reis.

Tour Mataguerre

De wandeling startte aan deze oude stadstoren. Indertijd telde men in Perigueux 28 torens en 12 stadspoorten.

Kathedraal Saint-Front

Ligt op de bedevaartsroute naar Compostella. In de 6e eeuw stond hier een kapel die heel wat bedevaarders aantrok, dus werd er een grotere kerk gebouwd. Geteisterd door branden en vernielingen werd deze kerk vele malen gerestaureerd doch zonder veel rekening te houden met de vorige bouwstijlen-ontwerpen..

Vieux Moulin

Enige nog resterende graanzolder gebouwd uit vakwerk. Bij de bouw in de 14e eeuw had het echter een bewakingsfunctiem nl. de nabije brug over de rivier l’Isle.

Maison Lambert, Cayla en de Lur

Gelegen vlakbij de brug aan de rivier de l’Isle vormen deze panden een mooi geheel, daterend uit de 15e en 16e eeuw…

Het stadhuis, gelegen op Place de l’hotel de ville, werd gebouwd in de 17e eeuw en werd genoemd naar Francois Josep de Lagrange-Chancel, blijkbaar een zeer bekend schrijver in de regio.

Buiten het centrum bezochten we nog het gallo-romeinse gedeelte van de stad, met overblijfselen van een arena, een vestingmuur en voor de die-hards ook nog een museum.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly