Orvieto

door guy
552 views

Hier waren we reeds in 2001 op bezoek geweest. Toen stond de duomo in de steigers. Nu konden we hem in alle pracht en praal van buiten en binnen aanschouwen.

Duomo

De duomo wordt beschouwd als een van de mooiste kerken van Italie. Deze gevel werd als voorbeeld genomen voor de duomo van Siena, vandaar ook de grote gelijkenis. Met de bouw ervan werd in de loop van de 14e eeuw begonnen. De prachtige rozet werd vervaardigd door Orcagna. Veel mozaieken werden slechts in de 16e eeuw toegevoegd en later herhaaldelijk vernieuwd. De meeste zijn taferelen uit het leven van Maria.

Het interieur wordt gekenmerkt door de wit-zwarte banen (basalt en tufsteen). De drie schepen worden van elkaar gescheiden door zuilen met mooie kapitelen.

De duomo bevat een schat aan fresco’s. Zo is ook de capella della Madonna di San Brizio (voorbij een smeedijzeren hek) te bewonderen een prachtige frescocyclus die de Apocalyps als onderwerp heeft.

Rustige steegjes…

Palazzo del Popolo

Dit paleis heeft een prachtig balkon, sierlijke ramen en merkwaardige kantelen. Het is opgetrokken uit vulkanische tufsteen in Romaans-gotische stijl.

Pozzo di San Patrizio

De put is 62 m. diep en werd gebouwd om de stad van water te kunnen voorzien. Is helemaal aan het eind van Orvieto gelegen en van hieruit zijn er dan ook nog mooie vergezichten te zien.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly