Nimes

door guy
984 views

Volgens sommigen het Franse Rome of ook het Franse Madrid. Dit is misschien ietwat overdreven. De binnenstad is mooi en gezellig, de stad heeft een aantal bezienswaardigheden, maar overweldigend is het allemaal niet.

Place du Marche

Het marktplein heeft een vriendelijke en Mediterrane uitstraling door de zachtroze gebouwen. Op de foto de fontein met de krokodil, symbool van Nimes.

Arenes

Gelijkt als twee druppels water op dat van Arles. Het is echter wel het best bewaarde theater uit de Romeinse oudheid.  Net zoals in Arles gingen in de middeleeuwen steeds meer mensen in huizen wonen, die op de zitplaatsen van de arena werden gebouwd.

Cathedrale Notre-Dame et St-Castor

Het huidige gebouwencomplex staat op de Romeinse fundamenten. In de 7e eeuw werd hier aanvankelijk een kathedralengroep gebouwd, bestaande uit drie kerken: Notre-Dame, St- Etienne en het baptisterium St-Jean.

Maison Carree

Deze goedbewaarde tempel was waarschijnlijk aan keizer Augustus gewijd. Wie een woordje Frans spreekt, zal het opvallen dat maison Carree niet echt carree (vierkant) is, maar wel rechthoekig. Ewel, vroeger werd een rechthoek blijkbaar een ‘lang vierkant’ genoemd.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly