Intro Sardinië 2023

door guy
140 views
plan reis sardinie

Naar Sardinië met de wagen dit jaar.

Na een eerste mislukte poging in 2021 door covid en tweede mislukte poging in 2022 door staking Ryanair namen we het zekere voor het onzekere en besloten we reeds in januari om onze derde poging met de wagen te gaan en ons te laten overzetten in Genua.  Hadden we opnieuw met Ryanair geboekt, dan hadden we weer prijs, er was het weekend van ons vertrek weer staking.

Op doorreis een tussenstop in Frankrijk (Dole) en nog één in Italië (Aosta), kwestie van geen file-stress op te lopen.  Op terugreis slechts één tussentop, iets boven Lyon, én in een kasteel!  

In Sardinië verbleven we op 3 verschillende locaties : Arzachena, Cagliari en Alghero.

Geen Gothardtunnel en geen Zwitserland dit keer, maar wel via Frankrijk de Mont-Blanc tunnel door om zo direct in Italië te arriveren.  Een laatste halte met zicht op de Mont-Blanc (gratis!).

Liefst anderhalf uur aanschuiven.  Aan de tolpoort schrokken we ons een bult, prijs is maar liefst 51 euro!  Een retourtje kan voor 65 euro, maar is maar 7 dagen geldig.

Bij terugkeer lieten we deze tunnel links liggen en kozen we voor de tunnel naar Fréjus.  Geen file hier, maar o wee, hier vroegen ze 52 euro…

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly