Haspengouw

door guy
660 views

Weekendje Haspengouw, nieuwjaarscadeautje dat we nu verzilverden.  Twee overnachtingen in een B&B, drie dagen dus om de streek te verkennen.

DAG 1

Vrijdag 20 mei, weerberichten voorspelden weinig goeds, code oranje, rukwinden, hevige neerslag, ja zelfs hagelstenen waren mogelijk. Indien mogelijk, stel uw verplaatsing uit, luidde het advies. Wij vertrokken toch met relatief rustig weer en besloten om een korte wandeling in te plannen.

Wandeling van zo’n vier kilometer, zie Gallo Romeinse tumuli.  Starten met versterking van innerlijke mens. Nog droog op dat moment, maar het beloofde weinig goeds. Vlug op stap dus.

En inderdaad, ongeveer halverwege, toch zo’n goeie twee kilometer gewandeld, begon het te regenen. Doorstappen geblazen. Net toen we aan de wagen aankwamen, ging het regenen over naar water gieten, ‘raining rings & things’.

Plan B dan maar ingeschakeld. Naar Tongeren gereden in gietende regen. Eenmaal ter plaatse het Begijnhofmuseum bezocht. Klein maar fijn.  Daarna nog een (overdekt) terrasje gedaan met zicht op Ambiorix. 

Dag 2

Op zaterdag, het weer was ondertussen stukken beter,  huurden we een scooter.  GPS on board, voor een rit van zo’n 80 km.

Eén van de eerste bezienswaardigheden is de ‘zwevende kapel’. Ligt op grondgebeid Sint-Truiden.

Kasteel van Rijkel. Staat opgesloten en is aan het verkommeren.

Kasteel van Hoepertingen.

Laatste halte aan brouwerij De Bink.

Dag 3

Laatste dag, tijd voor een licht-pittige wandeling van iets meer dan 12 km. We startten aan de kerk van Borgloon. Heel mooie wandeling door het glooiende landschap. Tip voor zij die graag een terrasje doen onderweg : er zijn er geen! Voorzie jezelf van drank, er zijn tal van rustbanken onderweg met een mooi uitzicht.

Doorkijkkerk, kreeg de naam ‘Reading Between the Lines’ . Mooie plaats met panorama uitzicht.

Nog een paar allerlaatste foto’s. 

Na aankomst nog een verfrissend drankje aan de kerk van Borgloon en daarna terug naar huis.

’t Was een mooie citytrip in eigen land !

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly