Assisi

door guy
562 views

Gebouwd op de flanken van de Monte Subasio. Niettegenstaande er tijdens de laatste decennia een paar lichte aardbevingen (met veel schade) geweest zijn, is het middeleeuws karakter er vrijwel geheel behouden.

Chiesa Nuova

Gebouwd in 1615, op de plaats waar Franciscus van Assisi zou geboren zijn.

Piazza del Comune

We zien het mooie Palazzo del Capitano dei Popolo met de klokkentoren. Ernaast staat de Tempio di Minerva. Dit gebouw dateert uit de tijd van Augustus en valt op vanwege zijn zuilen.

Souvenirs a volonte te koop.  Blijkbaar hebben ze de hoop om verkocht te worden reeds opgegeven, getuige hun gelaatsuitdrukking.

Basilica di San Francesco

De basiliek bestaat uit twee kerken, de benedenkerk en de bovenkerk. In 1997 was er de laatste aardbeving, blijkbaar moet er veel schade geweest zijn, maar blijkbaar is dit reeds volledig hersteld.

De benedenkerk, dit deel van de kerk is rijk aan prachtig schilderwerk. Op de middengewelven boven het kostbare gotische hoogaltaar fresco’s van een leerling van Giotto, naar ontwerpen van deze meester.

Is ’t nu naar links of naar rechts ?

Duomo San Rufino

Romaanse kerk, midden 12e eeuw; architect was Giovanni da Gubbio. De gevel is een van de mooiste in de Romaanse stijl van Umbrië. De kleine loggia is karakteristiek Pisaans. In het interieur (verbouwd in 1571 door G. Alessi): de doopvont, waarin o.m. Frederik 2, de H. Clara en de H. Franciscus gedoopt werden.

Tot slot nog de Santa Chiara kerk uit de 13e eeuw.  Assisi is nu eenmaal een stad met nog meer kerken…

Het gebalsemde lichaam van de patrones van deze kerk, de H. Clara van Assisi (geboren in 1192) rust hier. Tegen de kerk van de H. Clara is de kleinere “San Giorgio” aangebouwd, waar het kruis hangt dat tot Franciscus zou gesproken hebben.

related articles

Plaats een commentaar

OVER DEZE WEBSITE

FOTOMATERIAAL

MOOISTE STEDEN

Powered by WordPress | Webhosting & WordPress Maintenance by Sitefly